بد فهمی عمیق درباره اسلام بین ادیان وجود دارد

به نقل از سایت اخبار دین و اندیشه :    

به گزارش خبرگزاری مهر، وینای ساهاسرابوده، رییس شورای روابط فرهنگی هند در جریان سفر به تهران به منظور شرکت در سمینار «پیوندهای زبان‌شناسی بین فارسی و سانسکریت»، پیش از ظهر دیروز ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس این سازمان دیدار و گفت‌گو کرد.

ابراهیمی‌ترکمان در آغاز این دیدار، با اشاره به اشتراکات فرهنگی ایران و هند گفت: اولین قرارداد رسمی فرهنگی بین دو کشور به ۶۲ سال گذشته باز می‌گردد. این قرارداد فرهنگی توسط سفیر ایران در هند و مولانا ابوالکلام آزاد، وزیر فرهنگ هند در دهلی‌نو به امضاء رسید و با پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌ها و همکاری‌های فرهنگی وارد مرحله جدیدی شد.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: عمق روابط فرهنگی بین دو کشور تا آنجا است که در تاریخ هیچ دو ملتی اینگونه به هم نزدیک نبوده و اگر بخواهیم چنین روابطی با کشوری دور داشته باشیم، قرن‌ها زمان می‌برد تا ارتباطات چنین گسترده شود.

وی شناخت، علاقه و همدلی بین ایران و هند را مهمترین ثروت گسترش روابط فرهنگی فی مابین دانست و گفت: دوستی بین ایران و هند فراتر از کلمه و زبان است و یک همدلی بین دو کشور وجود دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: ما برای اجرای مفاد تفاهمنامه فرهنگی بین دو کشور تلاش بسیاری کردیم که از جمله آن مفاد، برگزاری گفت‌وهای فرهنگی است. در این راستا نخستین دور از این گفت‌وگوها را در هند برگزار کردیم و مقالاتی را به فارسی و انگلیسی منتشر کردیم.

وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته، گفت‌وگوهای دینی اسلام و هندوئیزم را ایجاد کردیم و اوایل سال میلادی آینده در تهران، میزبان هیأت هندی خواهیم بود.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنان خود، با تأکید بر اینکه اسلام با همه ادیان در صلح و محبت است، گفت: در برگزاری این گفت‌وگوها به یک نکته مهمی پی بردیم و آن هم، بد فهمی عمیق بین ادیان بود. دین مبین اسلام با همه ادیان در صلح و محبت است اما امروز برای بعضی‌ها دستاویزی برای خشونت است.

وی در پایان  پیشنهاد ایجاد کمیته فرهنگی در کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور و فرصت‌های مطالعاتی و بورسیه ویژه نخبگان ایرانی را داد و بر ضرورت گسترش همکاری‌های فرهنگی و هم‌افزایی و اجرای برنامه‌های مشترک بین دو کشور تأکید کرد.

ساهاسرابوده با اشاره برگزاری سمینار «پیوندهای زبان‌شناسی بین فارسی و سانسکریت» طی روزهای ۹ تا ۱۱ آذرماه در تهران گفت: زبان فقط کلمات نیست، بلکه با خودش فلسفه، جهان‌بینی و فرهنگ را همراه دارد و این اشتراکات زبانی باعث تعامل بین دو کشور خواهد شد.

رییس شورای روابط فرهنگی هند اظهار کرد: کشور هند با جمهوری اسلامی ایران از لحاظ فرهنگی و تاریخی، روابط بسیار عمیقی داشته است و این روابط از زمان‌های خیلی دور، بسیار قدرتمند و قوی بوده است.

وی افزود: اسلام، نظام عقیدتی است که در سراسر جهان مورد توجه قرار دارد. اسلامی که در ایران است، یک نسخه پیشرفته اسلام است که نگاه به آینده دارد و در دنیا از احترام ویژه‌ای برخوردار است.

ساهاسرابوده با تأکید بر تداوم همکاری‌های فرهنگی بین هند و ایران گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دارای پتانسیل‌ خوبی برای همکاری‌های فرهنگی خصوصاً در زمینه اسلام است، از این رو لازم است با ایجاد مرکز مطالعات ادیان در ایران زمینه آشنایی دانشمندان هندی با ایران اسلامی فراهم شود.

برچسب ها:

دین و اندیشه

133
0 0

لینک های مفید