«دختر تبریز» پس از دو ماه به چاپ دوم رسید

به نقل از سایت اخبار دین و اندیشه :    

به گزارش خبرنگار مهر، «دختر تبریز» خاطرات شفاهی خانم «صدیقه صارمی»، رزمنده، امدادگر، مربی نهضت سوادآموزی و مربی پرورشی فعال تبریزی است که با تدوین «هدی مهدیزاد»، فراز و فرود زندگی خویش را در قبل و بعد از انقلاب اسلامی روایت می‌کند.

صارمی در این کتاب خاطراتی از مبارزات مردم تبریز در انقلاب اسلامی، سالهای نخست انقلاب و دفاع مقدس، همراهی با آیت الله شهید مدنی در ستاد نماز جمعه و سردار شهید مهدی باکری در جبهه جنوب را ارائه می‌کند. بیان شکل گیری و مشکلات نهضت سوادآموزی در استان آذربایجان شرقی هم از دیگر نقاط جذاب و خواندنی کتاب است. تدوین مناسب و تیترهای جذاب و حجم کم کتاب، خوانش کتاب را برای همگان، خصوصاً برای مخاطبان عمومی و همه دختران و زنان آسان کرده است.

کتاب «دختر تبریز» روایت های دسته اول زیادی از فضای قبل از انقلاب و زمان پیروزی انقلاب و جنگ و عملکرد بهیاران و معلمان نهضت سوادآموزی و جهادگران و مربیان پرورشی تبریز و کلاً آذربایجان دارد. از سویی تابحال کمتر قضایای انقلاب و جنگ و جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی و زندگی معلمان را از نگاه یک زن فعال و انقلابی خوانده ایم. مطالعه زندگی و خاطرات خانم صارمی، یک الگوی موفق و یک افقی روشن برای یک زنان و دختران فعال یا انقلابی ارایه می کند. سوژه این کتاب ما را با مصداقی از زن تراز انقلاب اسلامی آشنا می کند.

این کتاب ماه گذشته با حضور آیت‏ الله آل هاشم؛ امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، صدیقه صارمی، معصومه سپهری؛ نویسنده کتاب‌های «نورالدین پسر ایران» و «لشکر خوبان» و مادر شهید صادق عدالت اکبری رونمایی شد. معصومه سپهری در این مراسم گفت: همین مادرها و خانم‌ها بودند که سرنوشت جنگ را تغییر دادند که واقعاً خیلی کم برای این زن‌ها کتاب نوشته شده است. دستان خانم صارمی را برای این کتاب می بوسم و امیدوارم ما در عمل کتابخوان باشیم.

برشی از کتاب

در بخش‌هایی از کتاب می‌خوانیم: «پاسبان که دید از عهدۀ زبان من برنمی‌آید، با باتوم برقی یک ضربه از سمت پهلو نثارم کرد! بااینکه به‌شدت دردم گرفت، اما از ترسم فرار کردم. مأمورها هم بدو بدو دنبالم می‌آمدند. دویدم به‌سمت خیابان ارتش و از آنجا هم به‌سمت خیابان ۱۷ شهریور قدیم. آن‌قدر دویدم که دیگر از دنبال‌کردنم منصرف شدند. خانه‌ای را دیدم که پلۀ کوچکی داشت. انگار که بارِ سنگینی از دوشم برداشته باشند. روی پله نشستم تا نفس تازه کنم. از میدان ساعت تا آنجا را یک‌ضرب دویده بودم. دوتا سرباز داشتند در کوچه قدم‌رو می‌رفتند. آمدند نزدیک من. یکی‌شان که فارس‌زبان بود رو به من گفت: «خانم برای چه اینجا نشستی!؟» نفس‌نفس‌زنان گفتم: «نشستم تا کمی خستگی درکُنم.»

می‌دانی اینجا کجاست؟ نه به خدا! فقط می‌دانم که اگر تا ته این خیابان را مستقیم بروم می‌رسم به خانه‌مان. خانم اینجا سازمان امنیت است! ساواک! نگو که از چاله درآمدم و به چاه افتاده‌ام!»

مشخصات

چاپ دوم کتاب «دختر تبریز» در ۲۰۸ صفحه، قطع رقعی، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۲۰ هزار تومان توسط انتشارات «راه‌یار» منتشر شده است. علاقمندان جهت تهیه این کتاب علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند به واحد فروش دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی واقع در میدان انقلاب اسلامی، خیابان ۱۶ آذر، روبروی پورسینا، پلاک ۶۰، حسینیه هنر یا سایت های عماریار ammaryar.ir و پاتوق کتاب فردا bookroom.ir مراجعه و یا نام کتاب را به شماره ۰۹۱۹۹۰۳۸۲۷۰ پیامک کنند.

برچسب ها:

دین و اندیشه

188
0 0

لینک های مفید