شاخص های «جوان تراز انقلاب» چیست؟

به نقل از سایت اخبار دین و اندیشه :    

به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیش رو یادداشتی از علی بیرانوند، کارشناس مسائل دینی است که به برخی از شاخص و فاکتورهای «جوان تراز انقلاب» اشاره کرده و اهمیت آن را مورد واکاوی قرار داده است.

با نگاه و بررسی اجمالی در علل و عوامل به ثمر نشستن انقلاب اسلامی به خوبی می‌توان پرده از نقش بی بدیل و اثر بخش جوانان در به ثمر نشستن نهضت انقلاب اسلامی برداشت. در واقع حضور چشم‌گیر و اثر بخش جوانان در کنار پیر مراد انقلاب اسلامی موجب شد موانع سخت و پیچیده انقلاب به خوبی از سر راه انقلابیون برداشته شود. در عصر شکوفایی انقلاب، نیز جوانان باید به خوبی احساس وظیفه و تکلیف کرده و با تقویت فاکتورهای «جوان تراز انقلاب» حضور کارآمد و اثر بخش خود را در نظام اسلامی تثبیت نمایند.

فاکتورهای طلایی جوان تراز انقلاب اسلامی

۱- گوش به فرمان ولی
منابع روایی سخن بسیار زیبا و ارزشمندی را از امام علی (علیه السلام) نقل کرده‌اند که توجه به محتوای این روایت اهمیت و ارزش ولایت‌مداری را در منش جهادی و رویکرد انقلابی‌گری به منصه ظهور می رساند؛ حضرت می‌فرماید: «مَن نامَ عَن نُصرَةِ وَلِیِّه انتَبَهَ بِوَطأَةِ عَدُوِّهِ ؛[۱] هرکس که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد بالگد دشمنان از خواب بیدار می شود». معنای این روایت به حدی روشن و قابل فهم است که نیاز به توضیح و تفصیل ندارد، ولی با این وجود کم نیستند افرادی که خود را داعیه‌دار ولایت مداری و اطاعت پذیری از رهبری می‌دانند، ولی با این وجود، این ادّعا از دایره زبان و کلام فراتر نمی‌رود، آنچه مشخص است ولایت‌مداری در عصر کنونی باید به طور واضح و روشن در عملکرد افراد نمود و ظهور داشته باشد بخصوص در فضایی که دشمن جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه کیان اسلامی به راه انداخته است. در شرایطی که رهبری طی سالیان متمادی همگان را توصیه به حمایت از تولید ملّی و استفاده از کالای ایرانی می‌نماید به راستی تا چه اندازه خود را مکلف به اطاعت‌پذیری از این فرمان راهبردی کرده‌ایم؟ بدون شک بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند سلطه و نفوذ فرهنگی و اقتصادی جامعه استبکاری را بر کیان اسلامی به دنبال داشته باشد. موضوعی که به شدت در فرهنگ قرآن مورد نکوهش و توبیخ قرار گرفته است. «وَ لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرینَ عَلَی الْمُؤْمِنینَ سَبیلاً ؛[۲] و خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان تسلّطی نداده است‏».

۲- ایثار و از خود گذشتگی برای اسلام و انقلاب
انقلابی‌گری و جهادی بودن تنها به اسم نیست، کما اینکه باری تعالی در سوره مبارکه توبه رستگاران و جهادگران واقعی را کسانی معرفی می فرماید که با نثار و جان و مال، روحیه جهادی خود را به رخ جهانیان کشیده‌اند و مصداق این آیه شریفه شده‌اند: «الَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ ؛[۳] آنها که ایمان آوردند، و هجرت کردند، و با اموال و جان‌هایشان در راه خدا جهاد نمودند، مقامشان نزد خدا برتر است؛ و آنها پیروز و رستگارند».اگر در ذیل این آیه شریف بخواهیم در فضای جنگ اقتصادی کنونی به وظایف و فاکتورهای جوان نمونه و انقلابی بپردازیم، این سؤال به ذهن متبادر می‌شود که، جوان انقلابی در این خصوص چه وظایف و مسئولیت‌هایی بر عهده دارد؟! آیا در فضایی که تحریم‌های آمریکایی و غربی قلب تپنده اقتصاد ایران، یعنی کارگاه‌های تولیدی را نشانه گرفته است، می‌توان به خود اجازه داد با خرید کالای خارجی زمینه بی‌کاری و فلاکت کارگر ایرانی و همچنین فلج شدن اقتصاد اسلامی را فراهم کرد؛ البته گاهاً از سوی برخی در توجیه سلب مسئولیت خود گفته می‌شود کالای ایرانی فاقد کیفیت است… اما آیا به راستی بر فرض صحت این ادعا نمی‌شود برای نجات اقتصاد جامعه اسلامی از مال خود ایثار و گذشت کرد و با خرید جنس و کالای ایرانی زمینه تقویت و اقتدار جامعه اسلامی را فراهم کرد؟!

۳- مقابله با نظام سلطه با تمام قوی
اگر جوان مؤمن و انقلابی فاقد بصیرت و تحلیل صحیح مسائل باشد، نمی‌تواند سنگر خودی را از غیر خودی تشخیص دهد، از این رو به جای اینکه به قلب دشمن یورش ببرد، ریشه خودی را بر می‌کند، در جنگ اقتصادی به همین منوال است، جوان مؤمن و تراز انقلاب که ایستادگی و مقابله با استکبار را بر اساس آموزه های قرآنی و روایی وظیفه خود می بیند ،[۴] باید درک نماید که در جنگ اقتصادی نباید به جای حمایت از تولید داخلی مشتری کالای خارجی باشد، بخصوص جنس و کالایی که مشابه داخلی داشته و دست هزاران کارگر و کارگاه تولیدی منتظر یاری و حمایت هم وطنان و هم کیشان خود است. به طور قطع و یقین یکی از مصادیق روشن «أَئِمَّةَ الْکُفْرِ» آمریکای جنایت‌کار است که سعی دارد با تصرف بازار و اقتصاد داخلی زمینه فروپاشی فرهنگ و اقتدار جامعه اسلامی را فراهم نماید، در این جنگ تمام عیار، وظیفه «جوانِ تراز انقلاب» بی‌اعتنایی به برندهای آمریکایی و غربی است.

۴- هشیاری و بیداری همه جانبه
هر گونه غفلت و سهل انگاری در مواجهه با دشمن می‌تواند تبعات شوم و خسارت باری را برای جامعه اسلامی به دنبال داشته باشد، از این رو در کتاب شریف نهج البلاغه میزان هوشیاری و بیداری نیروی جهادی در مواقع جنگی این چنین مورد سفارش قرار گرفته است: «لَا تَذُوقُوا النَّوْمَ إِلَّا غِرَاراً أَوْ مَضْمَضَة ؛[۵] خوابتان اندک باشد یا همانند مضمضه آب در دهان‏». قاعدتاً حتی لحظه‌ای درنگ و غفلت از دشمن می‌تواند ضربه‌ای سهمگین را بر پیکر جامعه اسلامی وارد نماید. به هر اندازه نیروی «جوان انقلابی» در جامعه هوشیار و بیدار باشد، دشمن بیشتر ناامید خواهد شد، مقام معظم رهبری در خصوص حفظ هوشیاری و بیداری در برابر دشمن به نکات طلایی و کلیدی اشاره کرده‌اند: «من همیشه به دوستان می‌گویم که هیچ وقت زیر سر عناصر تعیین کننده‌ی این کشور بالش نرم نگذارید و نگویید که هیچ خطری نیست بگذارید همه بدانند و حسّ کنند که دشمن در کمین است .[۶] همچنان که امیر المؤمنین علی (علیه السلام) فرمودند: «وَ إِنَّ أَخَا الْحَرْبِ الْأَرِقُ وَ مَنْ نَامَ لَمْ یُنَمْ عَنْهُ ؛[۷] مرد جنگجو همیشه بیدار و هوشیار است، و هر که از دشمن آسوده بخوابد دشمن نسبت به او نخواهد خفت».

۵- حضور همیشه در صحنه
یکی دیگر از اوصاف و فاکتورهای «جوانِ تراز انقلاب»، حضور فعال در تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و نظامی است، هر کجای انقلاب به جوان مؤمن انقلابی نیاز داشته باشد، حاضر است، چه برای امداد رسانی به گرفتارشدگان در بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله و یا گندزدایی معابر و محله‌های گرفتار در ویروس‌های بیولوژیک و چه در عرصه‌های علمی و تلاش جهادی برای تصاحب مدارج علمی و چه در بعد اقتصادی و تلاش برای خودکفایی و اقتدار ملّی «جوان انقلابی» هر کجا نیاز باشد، احساس وظیفه و تکلیف کرده و در این خصوص ذره ای تعلل نکرده و ضعف و سستی به خود راه نمی‌دهد.

پی‌نوشت‌ها:
[۱]. تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص ۴۲۲، ح ۹۶۸۱.
[۲]. سوره مبارکه نساء، آیه ۱۴۱.
[۳]. سوره مبارکه توبه، آیه ۲۰.
[۴]. سوره توبه، آیه ۱۲. «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَیْمانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ یَنْتَهُون‏؛ با پیشوایان کفر پیکار کنید؛ چرا که آنها پیمانی ندارند؛ شاید (با شدّت عمل) دست بردارند!».
[۵]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، ص ۳۷۱.
[۶]. بیانات رهبری در دیدار جمعی از فرماندهان و کارکنان ارتش ۱۳۷۶/۰۱/۲۷.
[۷]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، ص ۴۵۲.

برچسب ها:

دین و اندیشه

170
0 0

لینک های مفید