به نقل از سایت اخبار دین و اندیشه : به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه «جرعه ای از ماه» رادیو گفت و گو با موضوع نقش اضطرار در استجابت دعا با حضور حجت الاسلام محمد پویا مفرد و حجت الاسلام حسین میرعماد از کارشناسان مذهبی روانه آنتن شد.
حجت الاسلام پویا مفرد در این ویژه برنامه گفت: یکی از موانع استجابت دعا گناه است، گناه شوم و ننگین است و تبعاتی هم دارد.
وی افزود: یکی از آثار شوم گناه، حبس دعاست همانطور که در دعای کمیل نیز می خوانیم "خدایا آن گناهانم را که باعث محبوس شدن دعا می شوند بیامرز." غیبت، دروغ، تهمت، مال حرام خوردن از گناهانی هستند که مانع استجابت دعا و قبولی عبادات می شوند.
این کارشناس مذهبی متذکر شد: مال حرام خوردن فقط از دیوار مردم بالا رفتن و دزدی کردن نیست، کسانی که اهل پرداخت وجوهات (خمس و زکات) نیستند در این ماه هم که شده کمی به خود آمده و بدانند که این مال در دست ما امانت است و روزی از ما گرفته خواهد شد.
حجت الاسلام پویا مفرد ادامه داد: اگر دین اسلامی تاکید ویژه ای بر پرداخت خمس و زکات و صدقات دارد به نفع خودمان است وگرنه خداوند که به پول ما نیازی ندارد، ما با این کار فقط به خودمان کمک می کنیم و در ازای آن اجر و پاداش هم می گیریم و حتی خدا در دنیا هم برایمان جبران می کند و اموالمان مضاعف می شود.
وی پرداخت وجوهات را از عوامل برکت در اموال خواند و گفت: اگر این وجوهات را بپردازیم علاوه بر برکت در مال و اموال، مشمول دعای خیر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) نیز خواهیم شد و به روحیه بالای انسانی دست پیدا می کنیم در غیراین صورت هم در دنیا و هم آخرت دچار عقوبت خواهیم شد.
حجت الاسلام پویا مفرد نگاه تند به پدر و مادر، بلند کردن صدا و پرخاشگری با آنها، قطه رابطه با خویشاوندان، عدم توجه به تکالیف دینی مانند نماز و روزه و حج را از جمله مانع استجابت دعا برشمرد و گفت: ماه رمضان بهترین فرصت برای ترک معاصی و گناهان است.
در ادامه این ویژه برنامه، حجت الاسلام میرعماد شریک دانستن دیگران در استجابت دعا را نوعی شرک خواند و گفت: ما گاهی دعا می کنیم اما نگاه و امیدمان به غیر از خدا هم هست و خدا هم ما را به همانی که امید داشتیم واگذار می کند.
وی به حدیثی قدسی در این باره اشاره و بیان کرد: خداوند فرموده است: " به عزتم قسم اگر امیدت به غیر از من باشد حاجتت را نمی دهم." یعنی باید از همه جا قطع امید کرده و فقط به عنایت خدا و اهل بیت (علیهم السلام) امیدوار باشیم.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: آیت الله میلانی نیز در این خصوص می گویند: "تا زمانی که شیعیان از ماسوای امام زمان (عج الله فرجه الشریف) منقطع نشوند مشکلاتشان حل نمی شود."
حجت الاسلام میرعماد در ادامه به داستانی از تشرف آیت الله نمازی شاهرودی به محضر امام زمان (علیه السلام) در کتاب "میر مهر" اشاره کرد که در ادامه با هم می خوانیم:
آیت الله نمازی می گوید: به عنوان روحانی کاروان عازم حج شدم، در راه بودیم که راننده بعد از ورود به سرزمین حجاز بر اثر سهل انگاری راه را گم کرد بطوریکه ما از ماشین های جلویی عقب افتادیم.
ماشین ما در وسط بیایان های حجاز گم شد و یک روز کامل مسافتی را رفتیم تا بلکه راه را پیدا کنیم، چند روزی در بیابان ها اسیر بودیم تا اینکه بنزین و آب تمام و ماشینمان هم متوقف شد.
همه ما وحشت زاده و ناامید شدیم، به زائران گفتم همه به امام زمان (ع) متوسل شویم تا حضرت ما را از این مهلکه نجات دهند، بعد هم شروع کردم به خواندن دعای توسل. به همه ائمه متوسل شدیم اما وقتی به اسم امام زمان رسیدیم با سوز و گذار خواندیم یا فارس الحجاز یا اباصالح المهدی ادرکنا یا صاحب الزمان ادرکنا.
در این اضطرار و بیچارگی اشک می ریختیم و از هر مخلوقی قطع و به خالق وصل شده بودیم، در حال توسل و گریه بودیم که دیدم آقایی در شکل و شمایل مردی عرب حاضر شد، تصور کردم از عربهای حجاز است و وقتی او را دیدم خیلی خوشحال شدم و گفتم حتماً این آقا راه را می داند و ما را راهنمایی می کند.
مرد عرب به من نزدیک شد و جواب سلام مرا داد، چهره ایشان در نهایت جذابیت بود صورتشان را بوسیدم. ایشان فرمودند راه را گم کردی؟ گفتم بله. فرمودند من آمده ام که راه را به شما نشان دهم. ما به عنایت او راه را پیدا کردیم اما متوجه نشدیم که این آقا، حضرت صاحب الزمان (عج الله تعالی فرجه) هستند.
حجت الاسلام میرعماد در پایان این داستان ابراز داشت: فقط در صورت انقطاع از غیرخدا و اهل بیت (علیهم السلام) اجابت در انتظار است و امیدمان باید فقط به خدا و امام زمان (علیه السلام) باشد.