به نقل از سایت اخبار دین و اندیشه : به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی بحرالعلوم رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفتگویی به بیان نوع نگاه دین به سلامت افراد، اعتقادات و نقش آن در مواجهه با مشکلات و میزان باور انسانها به مسائل توحیدی پرداخت و گفت: باور به معنویات در فراز و نشیبهای زندگی میتواند در ارتقا سازگاری و پیشرفت انسانها نقش مؤثری ایفا کند. در برخی بحرانها که توسط علم اثبات شده و در سنین مختلف اتفاق میافتد یا بحرانهایی که عوارض طبیعی و جغرافیایی ایجاد میکند، باور به معنویات به معنای واقعی راهگشا خواهد بود. گاهی اوقات در آزمونی شرکت کرده و نمرهای دریافت کردهایم اما تا زمانی که این دانش را باور نکرده باشیم و در وجود ما رسوخ نکرده باشد، کارساز نخواهد بود. بحرانهایی که در زندگی با آنها مواجه میشویم اولاً آزمون و حکمت الهی است، ثانیاً حتماً راه نجات برای آنها قرار داده شده است. خداوند همیشه خواستار خیر و صلاح بندگان است و در کنار آزمایشها به انسان عقل و دانش هم عطا کرده تا در جایی که به بحران برمیخورد تدبیر کرده، از عقل خود استفاده کند و راهکار رهایی از بحران را اتخاذ کند و اینها در کنار هم آرامش نسبی را برای انسان مؤمن ایجاد میکند.
وی اظهار کرد: هر چه ایمان در جان انسان مؤمن بیشتر رسوخ کند از آرامش بیشتری برخوردار خواهد بود. حفظ آرامش در زندگی طبیعی که همه آرام هستند، هنری نیست، هنر آنجاست که در شرایط بحران بتوانیم آرامش خود را حفظ کنیم. وقتیکه احوال تغییر میکند، افراد هم جوهره وجود خود را میشناسند و هم برای دیگران آشکار میشود. باور حقیقی و درونی به معنویات، خداوند و صفات او حتماً در انسان آرامش ایجاد میکند. در شرایط کنونی نیز باور به معنویات منافاتی با پرهیز از بعضی کارها مثل پرهیز از اجتماعات و… ندارد.
بحرالعلوم بر ضرورت همکاری همه سازمانها و نهادها برای مقابله با ویروس کرونا تأکید کرد و افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه ازجمله نهادهایی است که میتواند در این زمینه همکاری و تعامل سازنده با وزارت بهداشت داشته باشد در این راستا اگر موقوفات عامالمنفعه برای بیماریها و امراض وجود داشته باشد، قطعاً مسیر شرعی خود را طی میکند. اما بههرحال سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل بهرهمندی از موقوفات میتواند زیر نظر مراجع و متولیان امور، موقوفات را بهسوی رفع مشکلات اخیر سوق دهد. ضمن اینکه سازمان اوقاف در حوزههای مختلف فرهنگی و قرآنی فعالیتهای گستردهای دارد و مراکز قرآن و عترت، مراکز فرهنگی و بقاع متبرکه را در اختیار دارد و میتواند از این امکانات برای ایجاد آرامش در جامعه بهره ببرد. درزمینهٔ آموزشهای دینی آنطور که باید از فضای مجازی استفاده نکردهایم و این شرایط فرصتی است تا این فضا را خوب بشناسیم و بتوانیم درزمینه های مختلف آموزش و تبلیغ و ترویج فعالیت کنیم و در این زمینه باید از اهلفن و کسانی که تجربه، علم و دانش کافی دارند بهرهمند شویم. شرایطی که در ماههای اخیر به وجود آمد، موجب شد به این فکر بیافتیم که میشود برخی تعاملات و آموزشها در فضای غیرحضوری صورت پذیرد، البته اقداماتی صورت گرفته و امید است در آینده شاهد اقدامات بهتر در این زمینه باشیم.
وی در پایان با اشاره به ماه مبارک رمضان و شرایط خاصی که جامعه برای نخستین بار تجربه میکند، تصریح کرد: درزمینهٔ ماه رمضان با توجه به شرایط به وجود آمده باید نظر مراجع را جویا شویم، اما چه افراد روزه بگیرند و چه به دلیل بیماری این توفیق از آنها صلب شود در ماه رمضان به دلیل اینکه ماه قرآن است و ما بهطور سنتی در این ماه با قرآن بیشتر مأنوس بودیم باید ارتباط خود را با کلام وحی بیشتر کنیم. ازجمله موضوعات قرآنی که با توجه به شرایط کنونی و ایام ماه رمضان میتوانیم به آن بپردازیم، موضوع حفظ قرآن است، زیرا حفظ قرآن نیازمند محیط آرام، ذهن متمرکز و بهدوراز رفتوآمد است که این شرایط ایجاد شده و میتوانیم از این فضای قرنطینه یا شبه قرنطینه که وجود دارد برای انس بیشتر با قرآن استفاده کنیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند ممکن است امکان برگزاری مراسم و تجمعات نباشد، اما افراد بهصورت فردی توجه به فرایض دینی را فراموش نکنند. به نظر میرسد با توجه به شرایطی که در جامعه حاکم شده، دلها بیشتر متوجه خدا شده است و مردم امسال ماه رمضان معنویتری را تجربه خواهند کرد.